Aamulla lähdettiin raikkaassa pakkaskelissä kohti Noormarkkua Jossun ja Kössin kanssa. Alkuun Lilli oli kyllä vähän loukkaantunut, kun joutui kauhean saksanpaimenkoiran kanssa samaan peräluukkuun. Mutta hyvin kaikki meni ja takaisintulomatkalla jo molemmat mahtui makuuasentoonkin.

Kisapaikalle saavuttiin juuri sopivasti, kun minit olivat aloittaneet ensimmäisen radan. Edelleen oli pakkasta, -5 astetta. Tuomarina kaikilla radoilla toimi Marjo Heino, joka oli tehnyt aika kimurantteja ratoja. Ensimmäisellä agilityradalla saatiin Lillin kanssa tulokseksi 20virhepistettä, aika -2.54. 65cm rimat miinus viidessä asteessa oli Lillille ilmeisesti liikaa ja radalta siis 4 rimaa alas. Muuten rata oli kyllä sujuvaa ja itse olin varsin tyytyväinen. Radalta tuli vain neljä tulosta, joten sijoituttiin neljänneksi tällä riman paukuttelulla... Voittoon kirmasi Jossu ja Kössi ajalla - 7.05. Eli siis heidän tavoite täyttyi heti ensimmäisellä radalla nollavoiton muodossa. Sertiä ei tällä radalla jaettu, kun Jossun ja Kössin nolla jäi ainoaksi.

Toisella agilityradalla sama meno jatkui... 30virhepistettä, aika -2.13, sijoitus 13. Nyt tuli alas neljä rimaa, lisäksi A:n kontakti ja yksi kielto. Kiellon ja A:n kontaktin otan täysin omalle kontolleni, mutta tuo rimojen tiputtelu hämmensi kyllä aika paljon. Lillin meno oli ihan tasaista, eikä mitään erityistä raivoa ollut, niin että olisi tullut rimat kaulassa tms. Suurin osa rimoista tuli takajalkojen hipaisujen seurauksena... Tällä radalla Jossu ja Kössi harhautuivat hyllyyn.

Viimeisenä oli sitten vuorossa hyppyrata. Tähän mennessä oltiin mukavasti aikataulussa tai jopa edellä, mutta ruokatauon ja yleisen härdellin seurauksena jäätiin aikataulusta jälkeen. Pahin oli se, että maksien rataantutustumisen jälkeen päätettiinkin yhtäkkiä alkaa jakaa minien ja medien palkintoja. Ja kun kisat oli samalla tämän alueen piirinmestariiskisat, niin kesti tulosten laskussa ja palkintojen jaossa kohtuuton aika. Siihen tuli sitten kokonaisuudessaan lähes puolen tunnin tauko, joka oli kyllä aivan käsittämätöntä. Luokan aloittavat koirakot olivat jo etukäteen lämmitelleet ja ottaneet koiransa valmiiksi ja sitten tuleekin puolen tunnin viivästys!?! No, rata jatkoi edeltäjiensä jalanjälkiä, ainoastaan kontaktit tietysti puuttui. rataprofiili oli selvästi agilityratoja helpompi ja se näkyi myös tuloksissa. Yhteensä 8 nollaa, joista nopeimpana Heini ja Just ajalla -10.93 ja tällä hyppyserti. Meillä Lillin kanssa rata sujui hyvin ja rimatkin pysyivät paremmin ylhäällä. Maaliin tullessa luulin vielä suoritusta nollaradaksi, mutta ratahenkilö kertoi yhden riman tippuneen... Tuloksena siis 5 virhepistettä, aika -5.13, sijoitus 9. Pääasia oli kuitenkin se, että rata meni kokonaisuutena hyvin, eikä rimoja enää tullut ihan valtoimenaan alas. Agilityratojen jälkeen jo ajattelin, että onko koiralla jokin vika tai kipu, kun rimat paukkuu. Mutta ehkä ne 65cm rimat vaan oli liikaa tuossa pakkasessa. Jossulle ja Kössille hyppäriltä hallittu nolla, aika -6.02, sijoitus 5.

Kotimatkalle päästiin sitten aika lailla aikataulusta myöhässä, mutta käytiin silti nautitmassa ABC:lla kumipullat ja päätettiin, ettei ikinä enää oteta siellä hampurilaisia...