Tänään kisattiin Ylöjärvellä Vuorentaustankoulun hiekkakentällä agilityn PM-kisat. Päivä aukesi aurinkoisena ja aika lämpimänä. Tuomarina kisoissa toimi Marja Lahikainen.

Ensimmäinen rata oli aikas kinkkinen hyppyrata, jolla koira oli pidettävä koko ajan hanskassa, mikäli halusi välttyä hyllyltä. Reilusta kolmestakymmenestä koirasta vain viisitoista sai radalta tuloksen. Lillin kanssa startattiin seitsemäntenä. Rata lähti hyvin käyntiin ja Lilli oli aikas kivasti kuulolla, vaikka tuttua raivoakin löytyi. Ensimmäisen putken jälkeen oli kaksi hankalaa hyppyä. Ensin piti vetää koira kahden hypyn välistä ja sitten tehdä perään vielä toinen perinteinen välistäveto. Hypyt oli siis vierekkäin. Lilli meinasi lukita väärän hyppyn ja jouduin vetämään sitä voimakkaasti luokseni ensimmäisessä välissä vedosta. Ajauduin sitten itse liian lähelle hyppyä ja tuloksena oli riman tippuminen. Toinenkin välistävetorima tuli alas, siinäkin olin ilmeisesti liian lähellä. Kaikki "vaikeat" kohdat radalla onnistui hyvin. Radan loppuvaiheessa putken jälkeen oli hyppy, joka myös tuli alas. Eli kokonaisuudessa tuloksena 15virhepistettä, aika -2.48, 13.sija. Voittajalle jäätiin pari sekuntia. Lopputulokseen olin kuitenkin tyytyväinen, kun koira pysyi hanskassa koko radan.

Toinen rata oli agilityrata. Radan kinkkiset kohdat oli lähinnä väärän pään putkia ja suoran päätteeksi taakaakiertoja. Heti alussa tein virheen, kun lähdin liikkeelle liian läheltä kakkoshyppyä, jonka jälkeen oli 90kulma vasemmalle ja siinä kepit. Lilli tiputti tuon kakkoshypyn, kun lähdion juuri riman kohdalla liikkeelle. No, loppu rata sujuikin varsin mallikkaasti ja kontaktitkin meni kohtuullisesti ja ilman virheitä. Lopputuloksena siis 5virhepistettä, aika -3.02, sijoitus tais olla 11. Voittajalle jäätiin kolmisen sekuntia.

Kaiken kaikkiaan olin tosi tyytyväinen, vaikka ne nollat jäi taas tulematta. Nyt vaan lisää treeniä, niin eiköhän se siitä. Piirinmestaruuskisaan ei näillä tuloksilla ollut asiaa. Mestaruuden voitti Huittisen Harri malinsa kanssa, toiseksi tuli Kati ja Svante ja kolmanneksi Sari ja Pimbo. Ehkö mekin ensi vuonna kisataan tuosta tittelistä tosissaan.