Tänään osallistuttiin Lillin kanssa PPK:n alkeiskurssikarsintaan. Kokoontuminen oli klo:9.15 Raunioradalla Lahdesjärven kupeessa. Taivas oli pilvetön ja aurinko paistoi kuumasti heti aamupäivästä alkaen. Koirakkoja oli paikalle tullut aikas iso määrä, vähän yli 20 koirakkoa. Alkuinfojen jälkeen meidät jaettiin kuuteen ryhmään, joiden kanssa sitten suoritettiin rastejä ryhmä kerrallaan. Meidän ryhmässä oli viisi koirakkoa, meidän lisäksi tervu pentu, bokseri pentu, 1,5v espanjan vesikoira ja nuori tollerilta näyttävä x-rotuinen koira. Lisäksi paikalla oli myös pari aussie tuttua, kun Tyson ja Rommi olivat myös tulleet karsintoihin.

Aluksi suoritettiin ampuminen kaikille ryhmille ryhmä kerrallaan. Koirat asetettiin riviin n.5m välein ja vähän matkan päästä ammuttiin starttipistoolilla kaksi laukausta. Lilli istui rauhallisesti ja vain nosti korviaan ja terhakoitti asentoaan kohti ampujaa laukausten aikana. Hyvin siis meni, niin kuin odotinkin.

Toisen rastina meillä oli piiloutunut ihminen, joka koiran oli tarkoitus löytää oma-aloitteisesti ilman käskyjä. Lilli laitettiin liinaan ja lähdettiin kulkemaan kohti avustajan näyttämää suuntaa. Lilli löysikin heti perillä hajun ja alkoi haistella ilmaa ja kääntyikin kohti "maalimiestä", joka oli makaamassa rakennuksen alla olevassa välikössä heinien takana. Pari metriä ennen piiloutunutta miestä Lilli äkkäsi miehen, pelästyi julmetusti ja alkoi haukkua hirvittävästi. Maalimiehen kutsusta Lilli uskaltautui rakennuksen alle ja sai palkaksi lihapullaa. Sen jälkeen Lilli ei olisi sieltä lähtenytkään... Ei olis uskonu, että ollaan hakua treenattu 2,5v. Cool

Kolmas rasti oli ketteryys, jossa oli ensin nouseva puinen lankku  ja tämän jälkeen pieni pöytätaso. Pöytätasolta lähti hutera kapea lankku seuraavalle pöytätasolle, joka oli metallinen. Metallisen pöytätason jälkeen oli osuuden haastavin vaihe eli metallinen notkuva verkko, jota pitkin koiran piti kävellä. Tässä monelle tuli ongelmia. Viimeiseksi oli puinen laskeva lankku. Lilli suoritti radan hyvin, ainoastaan metalliverkon kohdella piti makupalan kanssa vähän rohkaista.

Neljäs rasti oli tottelevaisuus, jossa katsottiin hyvin lyhyesti koiran hallittavuutta ja perustottelevaisuutta. Lillin kanssa tehtiin pieni seuraamispätkä istumisineen ja se oli siinä.

Viides rasti oli pimeä huone, jossa ohjaaja menee pimeään "paloharkoitus" konttiin sisään istumaan tuolille. Koira jää ulkopuolelle ja päästettään konttiin, kun ohjaaja on paikoillaan. Tuolissa pitää istua hiljaa, kunnes koira koskettaa ohjaajaa tai tulee aivan lähelle. Lillillä tämä sujui mainiosti ja se tuli lähes suoraviivaisesti luokseni ilman apuja.

Kuudes rasti oli yhdistetty leikkiminen vieraan kanssa ja luoksepäästävyys. Leikkimistä testattiin järjestäjien patukalla tai rätillä tai oamlla lelulla, mikäli koira ei suostunut muulla leikkimään. Liekittäjänä oli hyvin asiansa osaava mieshenkilö, joka käsitteli koiria tosi kivasti jokaisen vietti/saalistason mukaan. Luoksepäästävyys testattiin odotellessa, kun toinen mies henkilö kävi koiria tervehtimässä ja rapsuttelemassa. Itse tajusin vasta myöhemmin, että tämä taisikin olla se luoksepäästävyys... Nauru

Viimeisenä rastina oli raunioissa liikkuminen. Koira sai olla joko kytkettynä tai vapaana ja raunioissa piti liikkua merkattu reitti. Siellä oli erilaisia betonisia raunioita, muoviputkea ja kaikkea muuta mahdollista. Lillille tuo ei ollut kovin vaikea tehtävä, kun se nyt kiipeilee lähes missä vaan ja kivikoissa on aika paljon liikuttu, joten suoritus meni hyvin.

Kaikkiaan päivä sujui mukavasti ja meidän ryhmä sai rastit suoritettua puoleen päivään mennessä. Varsin mukavalta toiminnalta vaikuttaa. Nyt vain jäädään odottelemaan vastausta sisäänpäässeistä. Sähköpostia luvattiin lähettää viimeistään alkuviikosta. Hymy